Gale rappere

lynch

Norge har hatt sin andel av rare rappere, hvorav Side Brok kanskje har utmerket seg med sin spesielle stil og mye tullball. Likevel må det nok sies at den galskapen en finner i norsk rap er bare barnemat sammenlignet med det man finner i andre land, som for eksempel i USA.

En av de mest crazy rapperne noensinne heter Brotha Lynch Hung. Hans tekster får ham til å høre oppriktig sinnsforvirret ut, og dreier seg ofte om å spise andre mennesker, det være seg rivaler i rapverdenen eller for den saks skyld småbarn. Han har likevel en imponerende flyt og stil som danner en bisarr kombinasjon med de vanvittige tekstene han lirer av seg.

En annen rapper som kanskje burde vært på institusjon er Tech N9ne, oppkalt etter et skytevåpen. Han har alltid noe rart på gang, kler seg gjerne som en katolsk prest og kombinerer dette med neonrødt hår. Så stiller han opp på intervjuer og forteller om forkjærligheten han har for kokvarmt vann på ballene.

Tech er ikke den eneste som sier mye rart under intervjuer. Danny Brown fortalte i sin tid om hvordan han som sekstenåring fikk fellatio av en tannløs crackavhengig prostituert, ingen skjønn historie for å si det forsiktig. I sangene sine foretrekker han å rappe mye om cunnilingus, som han synes å være helt uforholdsmessig opptatt av.

Galest av alle er kanskje den sør-afrikanske duoen Die Antwoord, som betyr “svaret” på afrikaans. Den består av to skrullinger ved navn Ninja og Yolandi Vi$$er som er besatt av funksjonshemminger, øde landskap, vold, og alskens rariteter. Yolandi har gjerne på seg hoggtenner og svarte kontantlinser og er nok den mest bisarre kvinnelige artisten i vår tid. Hun får Lady Gaga til å fremstå som den kostskolejenta hun egentlig er. Men selv om det er veldig rart, er det også morsom musikk og koreografi disse to tullingene steller i stand.