Hvor mye kan en rapper rappe?

Twista

Innenfor rap handler mye om flyt og fart. Internasjonalt er Eminem kjent som en rapper med rask flyt, i Norge er kanskje Lars Vaular den som har markert seg mest med å spytte ut ordene utrolig hurtig.

Av de kanskje litt mindre kjente rapperne er det nok Twista, tidligere kalt Tung Twista, som er den aller raskeste. Han kommer fra Chicago i USA og er først og fremst for at han er så utrolig god til å få ut ordene fort med en stil som kalles for chopper. Han kom seg også inn i Guinness Rekordbok ved å rappe 598 stavelser på 55 sekunder. Det blir mer enn 10 stavelser i sekundet!

En litt mer kjent og allsidig rapper med utrolig flyt er Busta Rhymes. Busta har faktisk blitt nominert til Grammy-pris elleve ganger, så han er ingen smågutt i gamet. Han er imidlertid først og fremst kjent for en interessant klesstil og swag kombinert med en vill flyt der han kombinerer vanlige rim med innrim og halvrim. Busta Rhymes har flere ganger blitt kåret til en av tidenes rappere for sine bragder med mikrofonen.

Likevel er det nok Eminem de fleste tenker på når de tenker rask, kraftfull rap med imponerende flyt og kule tekster. Eminem er den bestselgende rapperen gjennom alle tider, og har solgt mer enn 45 millioner album og 40 millioner singler. Med andre ord nærmer han seg til sammen 100 millioner solgte. Fra tidlig alder jobbet Eminem kontinuerlig med flyt, rim, og freestyle rap i ulike konkurranser og tilstelninger i Detroit-området. Det var til tider vanskelig for en hvit gutt å bli tatt på alvor, men etter hvert kunne ingen benekte at den unge rapperen hadde en unik flyt og stil. Motgangen han møtte i livet fikk han imidlertid til å utvikle den sinte og sadistiske karakteren Slim Shady som skulle bli hans varemerke. Låta “Rap God” har faktisk flest ord av alle hitlåter i historien, men fordi Eminem er så rask merker man det nesten ikke.