Jesse Jones

News_005941_Other_001

Jesse Jones er en rapper fra Oslo. Han er 34 år gammel og vokste opp på Haugenstua. Det egentlige navnet hans er Jonas Tekeste. Jesse Jones debuterte ganske sent, like før han fylte 30 år. Bakgrunnen er at Jones var en kriminell med en brokete fortid og som lærte om rap i fengsel. Han har vært i fengsel flere ganger i forbindelse med narkotikasalg som han har vært med på, og har også vært dømt for vold mot politiet. Etter å ha knivstukket en politimann fikk han to års fengsel, men sonet bare i 6 måneder.

Jones er veldig bevisst på at han har sin bakgrunn fra Groruddalen, den delen av Oslo som er mest multikulturell og dårligst stilt økonomisk. Vennene fra Stovner deltar i videoen Drabant, som han selv omtaler som “Groruddallåta”.

Jesse Jones mener han har mye å si, og vil si det på norsk. Det er ikke alltid så enkelt med teknikk og stil, men Jones legger stor vekt på kred og sine egne følelser og opplevelser. Bakgrunnen som kriminell preger låtutvalget hans, og han mener at det er sånn ordentlig hiphop skal være. Han omtaler seg selv som en “kriminell svarting”.

Jones gikk veldig høyt ut og skulle bli gjennombruddsfiguren for norsk gangsta rap, men det spørs om det egentlig er så mye klangbunn for dette i det norske samfunnet. Det har nemlig ikke vært så mye å høre fra mannen de siste årene, og i den grad Drabant var en hit så går det an å snakke om at Jesse Jones per i dag ser ut til å være et “one hit wonder”. Å skryte av at man selger kokain og knivstikker purken er kanskje gangbar mynt i amerikansk rap, men det er ikke så veldig gangbart eller for den saks skyld plausibelt i en norsk sammenheng.