Karriere innen rap

Common-Mos_Def-10-mika

I dag er det tusenvis om ikke titusenvis eller hundretusenvis av mennesker rundt om kring i verden som drømmer om en fremtidig karriere innen rap. Dessverre er det bare noen få som vil få denne drømmen oppfylt, så det er viktig å ha en forståelse av suksessfaktoren som virkelig gjør en forskjell.

Ett av de største problemene innen dagens rap er at mange unge ikke skjønner hva rap egentlig dreier seg om. De tror det er nok å være flink, og at alle som er flinke kommer til å bli berømte og anerkjente en vakker dag. Slik er det ikke. For å lykkes må du ha en strategi for hvordan du skal greie deg i en knallhard business.

En snarvei til å mislykkes er å ikke ha noen strategi. Synes du det er kult å få en syk beat, legge på dine egne ord, og så uten videre dele resultatet på nett? Da har du ikke peiling på hva du holder på med, spesielt ikke hvis du virkelig ønsker å bli noe stort. Det er ikke noen vits i å pøse ut sanger på den måten. Endel rappere har blitt rike og berømte fordi de lyktes med en virkelig god låt. Ingen rappere har blitt rike og berømte ved å fylle nettet med tusen middelmådige og intetsigende låter (og det at din mor og kjæreste insisterer på at det er kjempebra er heller ikke nok til å forandre på dette – suksess i dette gamet handler ikke om å få liker på Facebook av sine nærmeste). Men selv om det ikke handler å få likes, er det gøy å få anerkjennelse. Også rapper tilbringer tid på nett, om det er på Facebook, spillende på JackpotCity app eller på Soundcloud for å oppdage ny musikk. Internett er en stor inspirasjonskilde for mange av de aller største og beste navnene innen moderne rap.

Skal du bli en rapper må du ha en bestemt identitet og en bestemt måte å presentere deg selv på. Før du har dette, er det i grunnen ingen vits i å legge ut noe som helst. Når hele pakken er klar, først da er tiden inne til å få tilbakemeldinger fra publikum.