Lars Vaular

1420794

Rapperen Lars Vaular kommer fra Bergen, og har gjort seg markert med lyrisk rap på den spesielle dialekten i bydelen Åsane. Han er nå 31 år gammel, og debuterte som soloartist da han var 23 med La Hat. Før det hadde han vært del av duoen Tier’n og Lars, Vaular og Tier’n Lopez var tidligere også med i gruppen Freakshow. I Freakshow gikk det i engelsk, men etter hvert begynte de to å eksperimentere med å rappe på norsk.

Det virkelige gjennombruddet for Vaular kom i 2009 med albumet D’ e glede. Flere bestselgende singler og en nominasjon til Spellemannsprisen ble resultatet av denne CD-en, og han fulgte opp året etter med “Helt om natten, helt om dagen”. Denne plata ble markedsført mye bredere enn de tidligere utgivelsene til Vaular, og ble en knallsuksess. Han vant Spellemannsprisen i sjangeren Hip Hop og fikk stipend fra Spotify, i tillegg til en pris for sin bruk av dialekt av Norsk Målungdom. Senere kom han med albumene “Du betyr meg” og “Hjem”, som også ble store kassasuksesser.

Mange rappere er opptatt av kred og autentisitet, men Lars Vaular er en av de få som fremstår som virkelig ekte vare. Han tør å gjøre narr av mye av det som er rart og absurd i sin egen verden, nemlig hip-hoppens verden. Det som imponerer mest med Vaular er likevel flyten hans, det har så langt ikke vært noen som har rappet på norsk med den flyten og trøkket han kan vise til. I tillegg er han en begavet låtskriver, som til og med har blitt kåret til årets tekstforfatter. Han er både en som mestrer det å leke seg med språket, og samtidig en dyktig lyriker.

Det siste fra Lars Vaular er den såkalte 666-trilogien, som mange mener er det beste han noensinne har gjort.