Nico & Vinz

Nico&Vinz_Pub_Shot

Nico & Vinz er en rapgruppe fra Oslo. De to medlemmene er Nicolay Sereba, eller Nico, og Vincent Dery, eller Vinz. Før kalte de seg Envy. Gruppen ble til i 2009, og fikk sin første oppmerksomhet i 2011 da de vant en konkurranse i Tyskland som kalles for Emergenza. Samme året ble sangen deres “One Song” en slager, og de vant også en pris under Spellemannsutdelingen det året. Tre år senere vant de selve hovedprisen Årets Spellemann.

Nico Sereba er 25 år og kommer fra Holmlia langt sør i Oslo, der mange av innbyggerne er av utenlandsk avstamning. Selv har Nico en far som kommer fra Elfenbenskysten. Vinz Dery, som også er 25 år gammel, er av ghanesisk herkomst men vokste opp på Lambertseter like nordøst for Holmlia.

Envy, som de den gangen het, slapp en mixtape kalt “Dreamworks” i 2010, og etter at denne ble populær på nettet kom den også inn og fikk litt spilletid på blant annet NRK P3. De ble snart kåret til Ukas Urørt og endte opp med å bli invitert til festivalen By:Larm i 2011. Der hadde de med seg band og korister og fikk en oppmuntrende mottakelse.

I månedene som fulgte gikk det slag i slag, de ble spilt mer og mer på radio etter å ha spilt inn sangen “One Song” og endte opp på en rekke festivaler den sommeren. Videoen til One Song ble så bra at den ble spilt på MTV og The Voice og ble Årets Musikkvideo. Utpå sommeren vant de først den nordiske delen av Emergenza, før de også seiret i den store finalen i Berlin. Debutalbumet “The Magic Soup and the Bittersweet Faces” kom i 2012.

I 2014 kom satsingen i USA, og det var i den forbindelse at navnet ble forandret fra Envy til Nico & Vinz. Albumet “Black Star Elephant” ble en suksess både i Europa og i USA, og resulterte blant annet i den gjeve prisen som Årets Spellemenn.