Om oss

De-acordo-com-pesquisa-ouvintes-de-rap-são-os-mais-críticosVelkommen til denne siden om rap, hiphop, og norske artister. Her får du en innsikt i hva rap er, hvordan og hvorfor det har blitt så populært, og mye informasjon om alle de mest kjente norske hiphopperne fra Madcon og Nico & Vinz til Karpe Diem og Side Brok. Du får også informasjon om hvordan du selv kan utvikle deg som rapper og inngå i samarbeid med hverandre, dersom du er interessert i det.

Bak dette nettstedet står folk med mange års erfaring fra undergrunnsmiljøer innenfor rap og hiphop, gatevante folk som også har vært i USA og England og fått med seg gode vibber derfra. Det er en gjeng med forkjærlighet for teknisk rap, for flyt og ordkunst etter new school oppskrift, men samtidig er man på ingen måte negative til den kommersielle rappen. Også på hitlistene og i prisutdelingene finnes det mye bra, selv om vi sant å si kan spare oss for dyrkingen av Kendrick Lamar, Macklemore, og andre av de siste dagers hellige. The Game, Eminem, og 50 Cent fører imidlertid videre en viktig arv, om enn med positivt fortegn, og selv Snoop Dogg, Drake, og Nicki er verdt å høre på fra tid til annen.

Når du kommer lenger inn i rappens verden, håper vi likevel at du vil få øynene opp for annen rap, både den gode, gamle rappen og det nye som skjer utenfor det kommersielle sirkuset som styres av musikkindustrien og profittorienterte plateselskaper. Da vil du ha mye å glede deg over, og hvis du er heldig kanskje en ny måte å uttrykke deg på. Rap handler fremfor alt om følelser og historier, dvs. enkeltindividet og hvordan det opplever det til dels vanskelige livet, enten det er i Compton eller i Valsøyfjord. Rappens verdensomspennende popularitet demonstrerer med all mulig tydelighet dette allmennmenneskelige trekket.