Rap på BBC

Charlie Sloth

Programverten Charlie Sloth har siden 2013 fått lov til å spille fet musikk på BBC 1 og BBC Radio 1 Xtra, som er den kanalen som er avsett for å servere det nyeste av alt som har med moderne afro-amerikansk musikk å gjøre. Det nyeste innen rap fra BBC finner du her.

Hvem er Charlie Sloth?

Charlie Sloth ble født i 1987, og vokste opp i sentrum av London. Han har en lengre karrière bak seg, som DJ, produsent og TV-fjes. Han begynte å lage program for piratradioer som RawFM og Freek FM tidlig på 2000-tallet.
Han har en spesiell forkjærlighet for politisk hip-hop, og har fått anerkjennelse for sitt engasjement siden 2007, da han fikk en pris for mest originale video, i det canadiske CraveFest. Videoen heter Guided Tour of Camden.
Fra 2007 begynte han også å lage ett online-show for WorldStarHipHop.com med til sammen 58 episoder.

Som vert hos BBC har han klart å skape et ganske kult show som tar hensyn til mange av de tingene som kreves av kulturen. Det anses å være en stor anerkjennelser å bli invitert på luften, og mange nykommere får lov til å slippe til i et eget segment som kalles Fire in the Booth. Man kan møte en del ferske artister som kommer for å free-style, og britiske artister, som Akala, Big Narstie eller Bugzy Malone har fått utvidet lytterkretsen med utgangspunkt i Sloths show.

I tillegg til radioprogrammet kan man også se Sloth på Channel 4 hvor han leder serien House Party, samt at han av og til lager programmer for BBC 1 og BBC 3. Dessuten lager han en del online innhold. Han har også grunnlagt plateselskapet Grimy Limey, som er blitt selskapet til Bugzy Malone og Potter Payper. De klarte faktisk å komme seg opp på 8. plass i UK Albums Chart.