Side Brok

maxresdefault

Side Brok er en norsk rapgruppe fra Ørsta i Møre og Romsdal. Navnet henviser til et uttrykk som møringene bruker til å beskrive en sæggebukse. Side Brok kom i gang på slutten av 1990-tallet, med ledende artister som Sjef R og Skatebård. Visstnok var deres aller første offentlige opptreden som oppvarmingsband for en stripper fra Polen på et lokalt arrangement. Deres første store utgivelse var Høge Brelle, som kom ut i 2004. Høge Brelle lå hele åtte uker på VG-lista.

Side Brok har forandret norsk rap ved å kjøre en litt annen stil enn mange andre. Måten de kler seg på er ganske annerledes, de er litt “pyntet” i forhold til det en forventer av rappere. I tillegg spiller de konsertene sine med fullt band, som jo også er litt uvanlig i rapverdenen. Det er også spesielt at de har holdt ut så lenge, over ti år etter at de slo i gjennom er de like aktive som noen gang, og samtidig like populære.

I 2013 kom det fjerde albumet deres, “Hovdebygda”, og etter dette hadde de en lang turné med mange utsolgte konserter. Etter dette har det ikke kommet noen større utgivelser, og det har heller ikke vært så mange konserter. De har varslet at det ikke vil bli noen konserter i 2016 fordi de er opptatt med diverse andre prosjekter, men gir likevel ut singelen “Pina D” som en slags ventepølse for fansen.

Side Broks gimmick eller stil er en blanding av bred dialekt med lokal patriotisme og mye tullball. Dessverre er det ikke alltid tullet er like morsomt, og noen ganger kan det bli litt slitsomt. Den siste plata deres fikk mye kritikk for å gå for langt i denne retningen og at de lente seg på oppbrukte vitser og gags. Kanskje er det derfor at det drøyer med nye utgivelser.